גניסטן שוב תעשה צרות לאינטר טורקו?
אינטר טורקו נמצאת עמוק במאבק האליפות ומגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, אך גניסטן היא אחת הקבוצות הקשות בליגה בתקופה האחרונה. המארחת לא הפסידה שבעה משחקי ליגה רצופים ואף ניצחה את אינטר בשני המפגשים ביניהן העונה
יום רביעי 07 אוקטובר 2026
מערכת TELESPORT
מערכת TELESPORT
גניסטן תארח את אינטר טורקו במסגרת בית האליפות בליגה הפינית, כאשר שתי הקבוצות חוזרות לפעילות אחרי פגרה של כמעט שלושה שבועות. המארחת מגיעה למשחק בכושר מצוין ולא הפסידה בשבעת משחקי הליגה האחרונים שלה, רצף שבמהלכו הוכיחה שהיא מסוגלת להתמודד גם מול הקבוצות החזקות ביותר בפינלנד.
גניסטן פתחה את בית האליפות עם 1:1 ביתי מול קופס, המשיכה עם ניצחון חוץ 1:2 על אולו ולאחר מכן סיימה ב-1:1 מול הלסינקי. עוד קודם לכן היא רשמה ניצחון חוץ מרשים במיוחד, 2:3 על הלסינקי. בסך הכול, בחמשת משחקי הליגה האחרונים שלה היא רשמה שני ניצחונות ושלוש תוצאות תיקו.
אינטר טורקו מגיעה למשחק מהמקום השני, כשהיא בשוויון נקודות עם קופס שבפסגה. היא פתחה את בית האליפות בהפסד 2:1 להלסינקי, אך התאוששה היטב עם שני ניצחונות רצופים בתוצאה 0:1 – בבית מול VPS ובחוץ מול אולו. האורחת נמצאת בעמדה מצוינת במאבק האליפות, כך שמבחינתה מדובר במשחק שבו איבוד נקודות עלול להיות משמעותי מאוד.
אלא שהמאצ'אפ מול גניסטן לא היה נוח עבורה העונה. שתי הקבוצות כבר נפגשו פעמיים בליגה ב-2026 ובשני המקרים גניסטן ניצחה: 0:2 בבית בחודש מאי ו-1:2 בחוץ בחודש יולי. למעשה, מאמן גניסטן יוסי לפלהטי הודה לקראת המשחק שהניצחון השני היה מעט בר מזל ושאינטר הייתה טובה יותר בחלקים גדולים ממנו, אבל מבחינת התוצאות לגניסטן יש העונה מאזן מושלם מולה.
גם מבחינת הסגל המצב של גניסטן מעודד. לפי המועדון, רק הנעדרים לטווח ארוך מרסלו, בשקירוב וביורשטרום לא יעמדו לרשותה, בעוד יתר הסגל כשיר. הפגרה הארוכה גם אפשרה לשחקנים לנוח ולהתכונן היטב לחלק המכריע של העונה.
הנתונים מצביעים על משחק שקול למדי. אינטר איכותית יותר על הנייר ונאבקת על האליפות, אבל גניסטן לא הפסידה כבר שבעה מחזורי ליגה, ניצחה פעמיים את אינטר העונה ובשלושת משחקיה הראשונים בבית האליפות ספגה שער אחד בדיוק בכל משחק. גם אינטר מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים של 0:1, כך שלא מן הנמנע שנקבל משחק טקטי וצמוד שיוכרע על פרטים קטנים.
בשורה התחתונה: אינטר טורקו היא הקבוצה הבכירה יותר ונלחמת על האליפות, אבל קשה מאוד להתעלם מהכושר של גניסטן ומהמאזן שלה מול האורחת העונה. שני ניצחונות בשני מפגשים, שבעה משחקי ליגה רצופים ללא הפסד ויתרון הביתיות הופכים את גניסטן למסוכנת מאוד. אני לא פוסל ניצחון של אינטר, אבל במשחק שנראה שקול וצמוד, ההימור המועדף יהיה על חלוקת נקודות
המלצת ווינר המשחק: גניסטן - אינטר טורקו
הימור מרכזי: X
